Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Ayam Ubud
kipsate uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kipfilet
7 eetl kecap manis
2 eetl limoensap
2 eetl oestersaus
1 eetl sambal badjak (zie recept)
5 cm kunyit
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
1 theel zout
sate stokjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de knoflook en de kunyit fijn tot een pasta en voeg dit met de overige ingrediënten toe aan de kip. Laat de kip tenminste 3 uur marineren. Rijg de kip aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin en gaar. Regelmatig bestrijken met de marinade.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902592