tahoe/tempégerecht met boontjes
bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 tahu/tofu en 1/2 tempé
200 gr sperzieboontjes
3 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
3 eetl olie
1/2 blok kokoscremé
300 ml water
haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode en 4 groene lomboks
3 theel trassie
2 theel asem
2 theel zout
2 theel gula jawa
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm koenir
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempé in dobbelstenen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de salam en de jerut purutblaadjes. Snijd de bonen in grove stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en de tempé en de boontjes en laat dit 5 minuten sudderen. Dan de kokoscremé toevoegen en dit laten smelten. Vervolgens de tahu toevoegen en laat dit verder gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen.
ingrediënten:
1/2 tahu/tofu en 1/2 tempé
200 gr sperzieboontjes
3 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
3 eetl olie
1/2 blok kokoscremé
300 ml water
haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode en 4 groene lomboks
3 theel trassie
2 theel asem
2 theel zout
2 theel gula jawa
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm koenir
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempé in dobbelstenen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de salam en de jerut purutblaadjes. Snijd de bonen in grove stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en de tempé en de boontjes en laat dit 5 minuten sudderen. Dan de kokoscremé toevoegen en dit laten smelten. Vervolgens de tahu toevoegen en laat dit verder gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen.