logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oblok-oblok kuning
tahoe/tempégerecht met boontjes
bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 tahu/tofu en 1/2 tempé
200 gr sperzieboontjes
3 salamblaadjes
5 jeruk purutblaadjes
3 eetl olie
1/2 blok kokoscremé
300 ml water

haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode en 4 groene lomboks
3 theel trassie
2 theel asem
2 theel zout
2 theel gula jawa
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm koenir
4 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempé in dobbelstenen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de salam en de jerut purutblaadjes. Snijd de bonen in grove stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en de tempé en de boontjes en laat dit 5 minuten sudderen. Dan de kokoscremé toevoegen en dit laten smelten. Vervolgens de tahu toevoegen en laat dit verder gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180627