Oncom Leunca Cabai Iris
gebakken kruidige oncom met leunca
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr oncom (tempe mag ook)
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
2 rode lomboks
1 groene lombok
3 rode rawits
50 gr leunca/ranti
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
100 ml water
2 takjes kemangi
1 lente-uit
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de oncom fijn, snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Rasp de laos en ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de laos, de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de oncom, de palmsuiker, het zout en de leunca toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes droog. Dan de kemangi blaadjes en de lente-ui er doorscheppen en serveer.