Sate ayam wijen
kipsate met sesam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
2 theel sesamzaad, geroosterd
satestokjes
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel koriander
1 cm laos
1/2 theel jinten
2 kemirinoten
2 theel palmsuiker
1 theel zout
Pencelup:
marinade:
5 eetl olie
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1 sjalot
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het vlees en laat dit tenminste 1 uur intrekken en rijg het daarna aan de stokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pencelup fijn tot een gladde massa. Haal eerst de sate hier doorheen en rooster het vervolgens langzaam gaar boven een houtskoolvuurtje. Bestrooi de sate daarna met het sesamzaad.