banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Ayam Sapit
verpakte kipsate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendij
200 ml kokosmelk
1 salam blad
2 sereh/citroengras
2 theel palmsuiker
1 theel zout
2 theel asamwater (1 theel tamarinde en 1 eetl water)
1 ei
2 eetl olie
14 stukken bananenblad
14 sate stokjes

Haluskan:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
4 rode lomboks
2 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 2x2cm. Klop het ei op en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de saus indikt. Schep het asamwater erdoor. Schep het vlees uit de pan en rijg deze aan de stokjes. Roer het ei door de saus/marinade.
Verpak de sate in bananenblad met daarin de saus/marinade. Rooster de sate dan boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248745