Sate Ayam Sapit
verpakte kipsate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendij
200 ml kokosmelk
1 salam blad
2 sereh/citroengras
2 theel palmsuiker
1 theel zout
2 theel asamwater (1 theel tamarinde en 1 eetl water)
1 ei
2 eetl olie
14 stukken bananenblad
14 sate stokjes
Haluskan:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
4 rode lomboks
2 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 2x2cm. Klop het ei op en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de saus indikt. Schep het asamwater erdoor. Schep het vlees uit de pan en rijg deze aan de stokjes. Roer het ei door de saus/marinade.
Verpak de sate in bananenblad met daarin de saus/marinade. Rooster de sate dan boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Phad Ka-phrao - nasi goreng met kip en basilicum
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Tulu Hapi Patunu - geroosterd rundvlees
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Udang Taoco - roerbak van garnalen met petai bonen en taoco
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Kao Nieuw Mu Ping - gecarameliseerde reepjes vlees
- Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...