banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 18 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 29 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Ayam Sapit
verpakte kipsate

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kippendij
200 ml kokosmelk
1 salam blad
2 sereh/citroengras
2 theel palmsuiker
1 theel zout
2 theel asamwater (1 theel tamarinde en 1 eetl water)
1 ei
2 eetl olie
14 stukken bananenblad
14 sate stokjes

Haluskan:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
4 rode lomboks
2 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 2x2cm. Klop het ei op en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook totdat de saus indikt. Schep het asamwater erdoor. Schep het vlees uit de pan en rijg deze aan de stokjes. Roer het ei door de saus/marinade.
Verpak de sate in bananenblad met daarin de saus/marinade. Rooster de sate dan boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36517893