zoeken
Recente reacties

23 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Arem-Arem - gevulde rijstrolletjes
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Sate printil bakar - sate van gekruide gehaktballetjes
- Sambal galak - rode sambal met tomaat
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Abon Sapi
Acar Ikan Bakalouw - zuur van kabeljauw


Acar Ikan Bakalouw
zuur van kabeljauw
zuur van kabeljauw
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kabeljauw
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl suiker
1 1/2 eetl azijn
1 rode lombok
zout en peper naar smaak
2 eetl olie
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en peper. Wrijf of maal de kunyit en de gember fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de suiker, de sjalotten en de lombok voor 3 minuten. Dan de azijn en de vis toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen totdat de saus goed is ingetrokken.
ingrediënten:
1 kabeljauw
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl suiker
1 1/2 eetl azijn
1 rode lombok
zout en peper naar smaak
2 eetl olie
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en peper. Wrijf of maal de kunyit en de gember fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en de lombok in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de suiker, de sjalotten en de lombok voor 3 minuten. Dan de azijn en de vis toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen totdat de saus goed is ingetrokken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.