banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Acar Ikan Kecap
gebakken vis in een geurige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 makrelen
2 rode lomboks
4 rode uien
2 theel azijn
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1/2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
2 salam blad
3 eetl ketjap manis
1 tomaat
3 eetl olie
150 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 groene lombok
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de makrelen in met het limoensap en het zout en snijd deze daarna in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in plakjes en de lomboks in schuine repen. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan maar houd deze warm
Fruit de uien en de knoflook voor 4 minuten en voeg daarna de lomboks en de boemboe toe en bak het geheel nog 2 minuten. Dan het water, de azijn, de ketjap, de suiker, de tomaat en het zout toevoegen en laat dit geheel nog 3 minuten sudderen. Giet de saus daarna over de vis en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252528