1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Acar Ikan Kecap
gebakken vis in een geurige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 makrelen
2 rode lomboks
4 rode uien
2 theel azijn
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1/2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
2 salam blad
3 eetl ketjap manis
1 tomaat
3 eetl olie
150 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 groene lombok
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de makrelen in met het limoensap en het zout en snijd deze daarna in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in plakjes en de lomboks in schuine repen. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan maar houd deze warm
Fruit de uien en de knoflook voor 4 minuten en voeg daarna de lomboks en de boemboe toe en bak het geheel nog 2 minuten. Dan het water, de azijn, de ketjap, de suiker, de tomaat en het zout toevoegen en laat dit geheel nog 3 minuten sudderen. Giet de saus daarna over de vis en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35774294