banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Acar Ikan Kecap - gebakken vis in een geurige gele saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Acar Ikan Kecap
gebakken vis in een geurige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 makrelen
2 rode lomboks
4 rode uien
2 theel azijn
4 teentjes knoflook
zout naar smaak
1/2 theel gerapste gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
2 salam blad
3 eetl ketjap manis
1 tomaat
3 eetl olie
150 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 groene lombok
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de makrelen in met het limoensap en het zout en snijd deze daarna in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in plakjes en de lomboks in schuine repen. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis goudbruin en schep deze daarna uit de wok/wadjan maar houd deze warm
Fruit de uien en de knoflook voor 4 minuten en voeg daarna de lomboks en de boemboe toe en bak het geheel nog 2 minuten. Dan het water, de azijn, de ketjap, de suiker, de tomaat en het zout toevoegen en laat dit geheel nog 3 minuten sudderen. Giet de saus daarna over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40097861