banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Atjar tjampoer
atjar met diverse groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr wortelen
100 gr sperzieboontjes
100 gr witte kool
100 gr taugé
3 groene lomboks (Spaanse pepers)
3 rode lomboks
11 rode rawit
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 salamblaadjes
1 theel trassie
3 kemiries
1 theel gember (jahe/djahé)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel koenir
1 1/2 eetl boter
1 theel zout
3 eetl azijn

Cara membuat:
bereiding
Snijd de groenten in reepjes en was de taugé en haal de vliesjes er van af. Verwijder de zaadlijsten van de groene lomboks en snijd deze grof. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten van de rode lomboks en snijd deze daarna fijn.
Verhit de boter in een wok/wadjan en fruit daarin de gekneusde sjalotten, de knoflook, de rode lomboks, de trassie, de fijngemaakte kemiries, de gember, de gula jawa en de koenir. Doe vervolgens een scheutje water erbij met zout naar smaak, de salamblaadjes en de azijn en laat dit even sudderen.
Voeg dan de wortelen en de boontjes erdoor heen en laat dit alles nog 2 minuten stoven. Dan de kool, de taugé, de groene lomboks en de rawits toevoegen. Blijf roeren totdat de groenten beetgaar zijn. Eventueel nog wat heet water toevoegen als het te droog wordt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471