banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Atjar tjampoer
atjar met diverse groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr wortelen
100 gr sperzieboontjes
100 gr witte kool
100 gr taugé
3 groene lomboks (Spaanse pepers)
3 rode lomboks
11 rode rawit
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 salamblaadjes
1 theel trassie
3 kemiries
1 theel gember (jahe/djahé)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel koenir
1 1/2 eetl boter
1 theel zout
3 eetl azijn

Cara membuat:
bereiding
Snijd de groenten in reepjes en was de taugé en haal de vliesjes er van af. Verwijder de zaadlijsten van de groene lomboks en snijd deze grof. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Verwijder eerst de zaadlijsten van de rode lomboks en snijd deze daarna fijn.
Verhit de boter in een wok/wadjan en fruit daarin de gekneusde sjalotten, de knoflook, de rode lomboks, de trassie, de fijngemaakte kemiries, de gember, de gula jawa en de koenir. Doe vervolgens een scheutje water erbij met zout naar smaak, de salamblaadjes en de azijn en laat dit even sudderen.
Voeg dan de wortelen en de boontjes erdoor heen en laat dit alles nog 2 minuten stoven. Dan de kool, de taugé, de groene lomboks en de rawits toevoegen. Blijf roeren totdat de groenten beetgaar zijn. Eventueel nog wat heet water toevoegen als het te droog wordt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 250 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36619658