banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Lawar Daun Belimbing - warme salade van belimbingblad en kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lawar Daun Belimbing
warme salade van belimbingblad en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje belimbing blad
6 kippenhartjes
4 kippenmaagjes
1 kokosnoot
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rawits
4 eetl. olie (kokos)
1 limoen (sap)
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
2 theel. trasi bakar
3 tabia bun (lange pepers)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de rawits fijn. Halveer de kokos en vang het vruchtwater op. Rasp de kokos en pers de kokosmelk eruit. Kook de belimbing met het vruchtwater voor 15 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten en schep daarna alles uit de wok/wadjan. Dan de rest van de olie toevoegen en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens het vlees toevoegen en dit alles 7 minuten bakken.
Dan de kokosmelk, de belimbing, de gebakken sjalotten en pepers toevoegen samen het het limoensap. Dan het zout toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580575