warme salade van belimbingblad en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje belimbing blad
6 kippenhartjes
4 kippenmaagjes
1 kokosnoot
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rawits
4 eetl. olie (kokos)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
2 theel. trasi bakar
3 tabia bun (lange pepers)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de rawits fijn. Halveer de kokos en vang het vruchtwater op. Rasp de kokos en pers de kokosmelk eruit. Kook de belimbing met het vruchtwater voor 15 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten en schep daarna alles uit de wok/wadjan. Dan de rest van de olie toevoegen en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens het vlees toevoegen en dit alles 7 minuten bakken.
Dan de kokosmelk, de belimbing, de gebakken sjalotten en pepers toevoegen samen het het limoensap. Dan het zout toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken.
ingrediënten:
1 bosje belimbing blad
6 kippenhartjes
4 kippenmaagjes
1 kokosnoot
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rawits
4 eetl. olie (kokos)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
2 theel. trasi bakar
3 tabia bun (lange pepers)
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de rawits fijn. Halveer de kokos en vang het vruchtwater op. Rasp de kokos en pers de kokosmelk eruit. Kook de belimbing met het vruchtwater voor 15 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de helft van de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 3 minuten en schep daarna alles uit de wok/wadjan. Dan de rest van de olie toevoegen en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Vervolgens het vlees toevoegen en dit alles 7 minuten bakken.
Dan de kokosmelk, de belimbing, de gebakken sjalotten en pepers toevoegen samen het het limoensap. Dan het zout toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken.