banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 11 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Lawar - Salade van sperziebonen en kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lawar
Salade van sperziebonen en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr geblancheerde sperziebonen
125 gr geraspte kokos, geroosterd
7 tenen knoflook, geschild, fijngehakt en gebakken
2 Lomboks,
6 rode rawits, fijngesneden
3 theel Sambel sere tabia

Haluskan:
boemboe:
2 eetl base be siap

Taburan:
garnering
bawang goreng

Saus:
250 gr fijngehakt kippenvlees
2 eetl base be siap
bananenbladeren, gesneden in vierkante stukjes van 30 cm
1 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van een halve cm. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd deze julliene en de rawits fijn. Meng vervolgens de boontjes, de kokos, de knoflook, de sjalotten, de pepers en de boemboe in een grote schaal goed door elkaar.
Meng voor de saus het fijngehakte kippenvlees en de 2 eetlepels base be siap. Leg dit mengsel in de lengte op een bananenblad en rol het bananenblad strak op. Leg deze rol op aluminiumfolie en rol het opnieuw strak op. Deze rol dan 20 minuten stomen, zodat het vlees gaar wordt. Verwijder dan aluminiumfolie en bananenblad en roer het vlees met een vork los zodat het opnieuw korrelig wordt.
Meng dan het gehaktmengsel met de boontje, breng op smaak met zout, peper en limoensap. Garneer met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40075014