Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Lawar - Salade van sperziebonen en kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lawar
Salade van sperziebonen en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr geblancheerde sperziebonen
125 gr geraspte kokos, geroosterd
7 tenen knoflook, geschild, fijngehakt en gebakken
2 Lomboks,
6 rode rawits, fijngesneden
3 theel Sambel sere tabia

Haluskan:
boemboe:
2 eetl base be siap

Taburan:
garnering
bawang goreng

Saus:
250 gr fijngehakt kippenvlees
2 eetl base be siap
bananenbladeren, gesneden in vierkante stukjes van 30 cm
1 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van een halve cm. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd deze julliene en de rawits fijn. Meng vervolgens de boontjes, de kokos, de knoflook, de sjalotten, de pepers en de boemboe in een grote schaal goed door elkaar.
Meng voor de saus het fijngehakte kippenvlees en de 2 eetlepels base be siap. Leg dit mengsel in de lengte op een bananenblad en rol het bananenblad strak op. Leg deze rol op aluminiumfolie en rol het opnieuw strak op. Deze rol dan 20 minuten stomen, zodat het vlees gaar wordt. Verwijder dan aluminiumfolie en bananenblad en roer het vlees met een vork los zodat het opnieuw korrelig wordt.
Meng dan het gehaktmengsel met de boontje, breng op smaak met zout, peper en limoensap. Garneer met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182005