rundvlees met groene sambal
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zout
1/4 theel witte peper
4 eetl olie
4 eetl groene sambal (zie recept)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 groene spaanse peper
6 kaffir lime blaadjes
3 takjes citroenbasilicum
1/2 bosje koriander
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het zout en de peper. Ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de kaffir lime, de basilicumblaadjes en de koriander fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sambal voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt vervolgens de vissaus, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lombok, de kaffir lime, de basilicum en de koriander toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten koken.
500 gr rundvlees
1/2 theel zout
1/4 theel witte peper
4 eetl olie
4 eetl groene sambal (zie recept)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 groene spaanse peper
6 kaffir lime blaadjes
3 takjes citroenbasilicum
1/2 bosje koriander
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het zout en de peper. Ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de kaffir lime, de basilicumblaadjes en de koriander fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sambal voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt vervolgens de vissaus, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lombok, de kaffir lime, de basilicum en de koriander toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten koken.