Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Khiaw Waan Nuea - rundvlees met groene sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khiaw Waan Nuea
rundvlees met groene sambal
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zout
1/4 theel witte peper
4 eetl olie
4 eetl groene sambal (zie recept)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 groene spaanse peper
6 kaffir lime blaadjes
3 takjes citroenbasilicum
1/2 bosje koriander

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het zout en de peper. Ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de kaffir lime, de basilicumblaadjes en de koriander fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sambal voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt vervolgens de vissaus, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lombok, de kaffir lime, de basilicum en de koriander toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten koken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 240 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252395