banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Khiaw Waan Nuea - rundvlees met groene sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Khiaw Waan Nuea
rundvlees met groene sambal
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zout
1/4 theel witte peper
4 eetl olie
4 eetl groene sambal (zie recept)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 groene spaanse peper
6 kaffir lime blaadjes
3 takjes citroenbasilicum
1/2 bosje koriander

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het zout en de peper. Ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de kaffir lime, de basilicumblaadjes en de koriander fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sambal voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt vervolgens de vissaus, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lombok, de kaffir lime, de basilicum en de koriander toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten koken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40674744