logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Khiaw Waan Nuea
rundvlees met groene sambal
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel zout
1/4 theel witte peper
4 eetl olie
4 eetl groene sambal (zie recept)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1 groene spaanse peper
6 kaffir lime blaadjes
3 takjes citroenbasilicum
1/2 bosje koriander

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en wrijf deze in met het zout en de peper. Ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de kaffir lime, de basilicumblaadjes en de koriander fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sambal voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt vervolgens de vissaus, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de lombok, de kaffir lime, de basilicum en de koriander toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten koken.

Add comment

Submit

who is online

We have 151 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421443