banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Khiaw Waan Nuea - groene sambal met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Khiaw Waan Nuea
groene sambal met rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 theel zout
1/2 theel witte peper
50 ml olie
50 gr groene sambal
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel suiker
1 theel vissaus (nam pla)
25 ml lichte sojasaus
1 groene lombok
zoete basilicumbladeren
korianderbladeren
limebladeren

bereiding:
Snijd het vlees in reeppjes. Meng het zout met de peper en wrijf daarmee het vlees in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sambal voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minunten. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de suiker, de vissaus en de sojasaus toevoegen en alles 40 minuten zachtjes laten stoven. Snijd de lombok, de basilicum-, de koriander,- en limeblaadjes fijn en meng alles goed doorelkaar. Voeg dit bij het vlees en laat nog 2 minuten stoven, serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 62 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39544114