Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Khiaw Waan Nuea - groene sambal met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khiaw Waan Nuea
groene sambal met rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 theel zout
1/2 theel witte peper
50 ml olie
50 gr groene sambal
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel suiker
1 theel vissaus (nam pla)
25 ml lichte sojasaus
1 groene lombok
zoete basilicumbladeren
korianderbladeren
limebladeren

bereiding:
Snijd het vlees in reeppjes. Meng het zout met de peper en wrijf daarmee het vlees in. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sambal voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minunten. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het kookt de suiker, de vissaus en de sojasaus toevoegen en alles 40 minuten zachtjes laten stoven. Snijd de lombok, de basilicum-, de koriander,- en limeblaadjes fijn en meng alles goed doorelkaar. Voeg dit bij het vlees en laat nog 2 minuten stoven, serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264778