banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Orem Orem - Tahu, tempe en garnalen in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Orem Orem
Tahu, tempe en garnalen in pittige saus
          
Bahan-bahan;
ingrediënten:
450 gr tahu/tofu
450 gr tempe
2 lente-uitjes
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
200 ml water
3 jeruk purut blaadjes
150 gr gepelde garnalen
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, suiker
6 sjalotten
4 teentjes knoflook,
7 rode rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de lente-uit grof en de belimbing in plakjes. Snijd de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok het water en voeg de tahu en tempe aan toe samen met de boemboe de laos en de jeruk purut en laat dit 5 minuten koken. Voeg dan de lomboks, de belimbing, de lente-ui, het zout, de garnalen en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 8 minuten zachtjes sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 41 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39966067