Tahu, tempe en garnalen in pittige saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
450 gr tahu/tofu
450 gr tempe
2 lente-uitjes
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
3 rode lomboks
3 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
200 ml water
3 jeruk purut blaadjes
150 gr gepelde garnalen
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, suiker
6 sjalotten
4 teentjes knoflook,
7 rode rawits
3 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de lente-uit grof en de belimbing in plakjes. Snijd de lomboks grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok het water en voeg de tahu en tempe aan toe samen met de boemboe de laos en de jeruk purut en laat dit 5 minuten koken. Voeg dan de lomboks, de belimbing, de lente-ui, het zout, de garnalen en de kokosmelk toe en laat het geheel nog 8 minuten zachtjes sudderen.