Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Orek Tempe Lokio
gekruide gebakken tempe met bieslook

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempe
1 salam blad
2 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1 theel zout 
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
50 gr bieslook
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook en de lomboks in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de tempe toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water en de bieslook toevoegen bak het geheel totdat het vocht is opgenomen.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068951