logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Orek Tempe Lokio
gekruide gebakken tempe met bieslook

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempe
1 salam blad
2 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1 theel zout 
1/2 theel palmsuiker
300 ml water
50 gr bieslook
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook en de lomboks in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de salam en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de tempe toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water en de bieslook toevoegen bak het geheel totdat het vocht is opgenomen.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176676