logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Orek Tempe Lokio
gebakken tempe met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempe
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 gr Chinese bieslook
300 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruti de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de salam, de laos en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed.
Dan de kecap, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water en de bieslook toevoegen en bak al roerend totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392170