Orek Tempe Lokio
gebakken tempe met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempe
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 gr Chinese bieslook
300 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruti de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de salam, de laos en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed.
Dan de kecap, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water en de bieslook toevoegen en bak al roerend totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bami goreng - gebakken mie
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Bami godok
- Tom Yam Het - pittige licht zurige paddenstoelen soep
- Anye - gefrituurde rijstkoekjes
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...