gebakken tempe met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tempe
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
3 groene lomboks
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
50 gr Chinese bieslook
300 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 1 1/2 cm. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruti de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de salam, de laos en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed.
Dan de kecap, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens het water en de bieslook toevoegen en bak al roerend totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.