gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rode tandbaars
2 eetl limoensap
6 jeruk purut blaadjes
2 pandan blad
2 tomaten
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
4 rode rawits
3 teentjes knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
3 serehstengels
4 cm gember
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het pandan blad fijn en meng dit door de boemboe. Snijd de tomaten fijn.
Wrijf de vis in met de helft van de boemboe en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de palmsuiker en de tomaten toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis vrijwel gaar is geworden. Schep de vis uit de wok/wadjan en gril het daarna boven een houtskoolvuurtje verder gaar. Serveer de saus erbij.