Kerapu Rica-Rica
gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rode tandbaars
2 eetl limoensap
6 jeruk purut blaadjes
2 pandan blad
2 tomaten
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
4 rode rawits
3 teentjes knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
3 serehstengels
4 cm gember
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het pandan blad fijn en meng dit door de boemboe. Snijd de tomaten fijn.
Wrijf de vis in met de helft van de boemboe en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de palmsuiker en de tomaten toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis vrijwel gaar is geworden. Schep de vis uit de wok/wadjan en gril het daarna boven een houtskoolvuurtje verder gaar. Serveer de saus erbij.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Tongkol Bumbu Gulai - tonijn in romige kerriesaus
- Ayam Kerrie
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Rendang kambing - gekruid geitenvlees
- Sambal lado terasi - Sambal trasi
- Pindang serani - Runderstoofschotel
- Sambal Asam Udang - sambal van garnalen uit Aceh/Atjeh
- Garo bunga pepaya dari Manado
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Sambal Goreng Ebi Basa
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...