logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kerapu Rica-Rica
gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado

Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rode tandbaars
2 eetl limoensap
6 jeruk purut blaadjes
2 pandan blad
2 tomaten
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan
:
boemboe:
6 rode lomboks
4 rode rawits
3 teentjes knoflook
6 sjalotten
1/2 theel zout
3 serehstengels
4 cm gember

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het pandan blad fijn en meng dit door de boemboe. Snijd de tomaten fijn.
Wrijf de vis in met de helft van de boemboe en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de vis, de palmsuiker en de tomaten toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis vrijwel gaar is geworden. Schep de vis uit de wok/wadjan en gril het daarna boven een houtskoolvuurtje verder gaar. Serveer de saus erbij.

Add comment

Submit

who is online

We have 69 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161007