banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kerang Tahus Masak Tomat Hijau Pedas - schelpdieren in pittige groene tomaten saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kerang Tahus Masak Tomat Hijau Pedas
schelpdieren in pittige groene tomaten saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schelpdieren / venusschelpen / kokkels / mosselen
1 theel limoensap
1/2 theel zout
3 groene tomaten
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1/2 theel palmsuiker
1 theel zout
1 eetl asam water
300 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
3 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de schelpen met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd het kunyit blad in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen mhet de salam, het kunyit blad en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de schelpen toe en meng. Vervolgens de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Dan het zout, de palmsuiker toevoegen en goed mengen. Vervolgens het asemwater en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 718 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38860172