logo

Recente Reacties

Kerang Tahus Masak Tomat Hijau Pedas
schelpdieren in pittige groene tomaten saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schelpdieren / venusschelpen / kokkels / mosselen
1 theel limoensap
1/2 theel zout
3 groene tomaten
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1/2 theel palmsuiker
1 theel zout
1 eetl asam water
300 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
3 rode lomboks
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de schelpen met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd het kunyit blad in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen mhet de salam, het kunyit blad en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan de schelpen toe en meng. Vervolgens de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Dan het zout, de palmsuiker toevoegen en goed mengen. Vervolgens het asemwater en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 145 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42997543