Gulai Aceh Ikan Tongkol
gestoofde tonijn in een pittige frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tonijn
1 takje curry blad
1 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
2 sjalotjes
5 groene cabai keriting (krullende cayenne pepers)
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
200 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1 cm jahe
3 asam sunti
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de keriting in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de vis in moten. Verhit in een pan de olie en bak de tonijn halfgaar en zet apart.
Voeg dan de sjalotjes, de bumbu, het curryblad, de serai en de lengkuas toe en bak het voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn toe en meng goed.
Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus is ingedikt en bruin van kleur is geworden. Meng dan de keriting erdoor, meng goed en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Besengek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)
- Orak Arik Tomat - gekruide eieren met tomaat uit Sulawesi
- Sambal petis udang jawa - sambal van garnalenpasta
- Pecal Terung - aubergine in gekruide kokosmelk
- Semur Medan Hati Sapi - smoor van lever uit Medan
- Goong Pan Oi - suikerriet garnalen
- Ikan Asem Manis
- Sambal terong - sambal van aubergine
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...