logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gulai Aceh Ikan Tongkol
gestoofde tonijn in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tonijn
1 takje curry blad
1 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
2 sjalotjes
5 groene cabai keriting (krullende cayenne pepers)
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
200 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1 cm jahe
3 asam sunti
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de keriting in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de vis in moten. Verhit in een pan de olie en bak de tonijn halfgaar en zet apart.
Voeg dan de sjalotjes, de bumbu, het curryblad, de serai en de lengkuas toe en bak het voor 5 minuten. Voeg dan de tonijn toe en meng goed.
Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus is ingedikt en bruin van kleur is geworden. Meng dan de keriting erdoor, meng goed en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 111 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391970