Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Bebotok Ikan - visballetjes in saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Bebotok Ikan
visballetjes in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. kabeljauw- of schelvisfilet,
1/2 theel peper
1 rode lombok
5 sjalotten
zout naar smaak
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 takje selderij
bananenblad
houten prikkers

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
6 sjalotten
1 jerut purut blaadjes
2 teentjes knoflook
1 salamblaadje
200 ml visbouillon
2 cm laos, gekneusd
5 eetl santen asli (dikke kokosmlek)

Cara membuat:
bereiding:
Hak je selderij en de vis fijn. Wrijf of maal de overige ingrediënten fijn en meng dit met de vis en de selderij. Vorm van deze massa kleine balletjes en verpak de balletjes in bananenblad en zet dit vast met de prikkers. Stoom de balletjes vervolgens in 10 minuten gaar.
Snijd voor de saus de knoflook en de sjalotten fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de sjalotten, de knoflook, de laos, de jerut purut en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon en laat dit zachtjes 3 minuten sudderen. Vervolgens de santen toevoegen en dit nog 1 minuut laten sudderen.
Verwijder het bananenblad van de balletjes en giet de saus erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812528