visballetjes in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. kabeljauw- of schelvisfilet,
1/2 theel peper
1 rode lombok
5 sjalotten
zout naar smaak
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 takje selderij
bananenblad
houten prikkers
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
6 sjalotten
1 jerut purut blaadjes
2 teentjes knoflook
1 salamblaadje
200 ml visbouillon
2 cm laos, gekneusd
5 eetl santen asli (dikke kokosmlek)
Cara membuat:
bereiding:
Hak je selderij en de vis fijn. Wrijf of maal de overige ingrediënten fijn en meng dit met de vis en de selderij. Vorm van deze massa kleine balletjes en verpak de balletjes in bananenblad en zet dit vast met de prikkers. Stoom de balletjes vervolgens in 10 minuten gaar.
Snijd voor de saus de knoflook en de sjalotten fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de sjalotten, de knoflook, de laos, de jerut purut en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon en laat dit zachtjes 3 minuten sudderen. Vervolgens de santen toevoegen en dit nog 1 minuut laten sudderen.
Verwijder het bananenblad van de balletjes en giet de saus erover en serveer.