banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 10 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Bebotok Ikan - visballetjes in saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bebotok Ikan
visballetjes in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. kabeljauw- of schelvisfilet,
1/2 theel peper
1 rode lombok
5 sjalotten
zout naar smaak
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 takje selderij
bananenblad
houten prikkers

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
6 sjalotten
1 jerut purut blaadjes
2 teentjes knoflook
1 salamblaadje
200 ml visbouillon
2 cm laos, gekneusd
5 eetl santen asli (dikke kokosmlek)

Cara membuat:
bereiding:
Hak je selderij en de vis fijn. Wrijf of maal de overige ingrediënten fijn en meng dit met de vis en de selderij. Vorm van deze massa kleine balletjes en verpak de balletjes in bananenblad en zet dit vast met de prikkers. Stoom de balletjes vervolgens in 10 minuten gaar.
Snijd voor de saus de knoflook en de sjalotten fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de sjalotten, de knoflook, de laos, de jerut purut en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon en laat dit zachtjes 3 minuten sudderen. Vervolgens de santen toevoegen en dit nog 1 minuut laten sudderen.
Verwijder het bananenblad van de balletjes en giet de saus erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 138 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40070942