zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Sumpia - andere loempia
- Jaja batun bedil - kleefrijstkoek in gulajawasaus
- Kwee lapis 1 - kokosmelkpudding in laagjes
- Sambal Godok
- Ayam masak santan berempah - gekruide kip gestoofd in kokosmelk
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Sayur Kapau - gestoofd rundvlees met groenten
Ayam Raci Cili Padi - pittig gestoofde kip uit de Molukken


Ayam Raci Cili Padi
pittig gestoofde kip uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 lente-ui
1 1/2 theel limoensap
1/2 theel palmsuiker
500 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd de kip in 6 stukken en wrijf deze in met de bumbu. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de jeruk purt, de laos en de sereh en breng aan de kook. Voeg dan de kip en de bumbu toe en kook de kip zachtjes vrijwel gaar.
Voeg dan de olie, de palmsuiker, het limoensap en de lente-ui toe en kook de kip zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
pittig gestoofde kip uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 lente-ui
1 1/2 theel limoensap
1/2 theel palmsuiker
500 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof. Snijd de kip in 6 stukken en wrijf deze in met de bumbu. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de jeruk purt, de laos en de sereh en breng aan de kook. Voeg dan de kip en de bumbu toe en kook de kip zachtjes vrijwel gaar.
Voeg dan de olie, de palmsuiker, het limoensap en de lente-ui toe en kook de kip zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.