logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Raci Cili Padi
Molukse gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
500 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengels
1 bosuitje
1 1/2 theel limoensap
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
2 theel zout
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en de jeruk purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en wrijf hier de kip in.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 3 minuten. Voeg dan het water, de jeruk purut, en de sereh toe en breng aan de kook. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Voeg dan de bosui, de palmsuiker en het limoensap toe en kook het geheel totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.  
 

Add comment

Submit

who is online

We have 46 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397784