Ayam Raci Cili Padi
Molukse gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
500 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengels
1 bosuitje
1 1/2 theel limoensap
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
2 theel zout
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en de jeruk purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en wrijf hier de kip in.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 3 minuten. Voeg dan het water, de jeruk purut, en de sereh toe en breng aan de kook. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Voeg dan de bosui, de palmsuiker en het limoensap toe en kook het geheel totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.