Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Raci Cili Padi - Molukse gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Raci Cili Padi
Molukse gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
500 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengels
1 bosuitje
1 1/2 theel limoensap
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
2 theel zout
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 6 stukken en de jeruk purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en wrijf hier de kip in.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 3 minuten. Voeg dan het water, de jeruk purut, en de sereh toe en breng aan de kook. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Voeg dan de bosui, de palmsuiker en het limoensap toe en kook het geheel totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.  
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941