logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Putih 2
stukje gebakken gekruid kip in een saus van kokosmelk

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
4 salam blaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl olie

Haluskan:
Boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 kemirinoten
2 theel jinten
1 theel peper
4 cm gember (jahe/djahe)
1 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit door de kip en laat het 45 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip samen met de sereh, de kaneel, de kruidnagels, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de santen en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 170 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420421