logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Putih

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 olie
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
3 kruidnagels
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
5 kemirienoten
2 theel ketumbar
1 theel jinten
1 theel witte peper
1,5 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de stukken kip met de boemboe en laat dit 45minuten marineren. Verhit in een wi\ok/wadjan de olie en bak hierin de kip met de salam, de jerut purut, de kruidnagels en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk en de achtergebleven boemboe toe en laat de kip in 30 minuten zachtjes gaar worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397653