banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Pukang

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
100 gr. kokosmeel
2 belimbing (stervrucht)
1000 ml dunne kokosmelk (santen cait)
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
2 uien
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbarpoeder
6 kemiri noten
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel trassi
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de belimbing in dunne plakjes. Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan en voeg dit toe aan de ingrediënten van de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken een rooster deze goudbruin op een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de kip, de boemboe, de jerut purut, de salam, het zout, de suiker, de belimbing en de sereh toe en laat het geheel zachtjes sudderen voor 20 minuten. Voeg dan de asem en de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de kip gaar en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248935