1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...
Metta
Hoi, waar kan ik de oncom kopen in Nederland?

@ zie forum

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Pukang

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
100 gr. kokosmeel
2 belimbing (stervrucht)
1000 ml dunne kokosmelk (santen cait)
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
2 uien
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbarpoeder
6 kemiri noten
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel trassi
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de belimbing in dunne plakjes. Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan en voeg dit toe aan de ingrediënten van de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken een rooster deze goudbruin op een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de kip, de boemboe, de jerut purut, de salam, het zout, de suiker, de belimbing en de sereh toe en laat het geheel zachtjes sudderen voor 20 minuten. Voeg dan de asem en de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de kip gaar en de saus is ingedikt.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34253771