1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Pukang

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
100 gr. kokosmeel
2 belimbing (stervrucht)
1000 ml dunne kokosmelk (santen cait)
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
2 uien
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbarpoeder
6 kemiri noten
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel trassi
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de belimbing in dunne plakjes. Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan en voeg dit toe aan de ingrediënten van de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken een rooster deze goudbruin op een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de kip, de boemboe, de jerut purut, de salam, het zout, de suiker, de belimbing en de sereh toe en laat het geheel zachtjes sudderen voor 20 minuten. Voeg dan de asem en de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de kip gaar en de saus is ingedikt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35656239