1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Pukang

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
100 gr. kokosmeel
2 belimbing (stervrucht)
1000 ml dunne kokosmelk (santen cait)
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salamblaadjes
3 jerut purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd

Haluskan:
boemboe:
2 uien
3 teentjes knoflook
1 theel. ketumbarpoeder
6 kemiri noten
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel trassi
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de belimbing in dunne plakjes. Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan en voeg dit toe aan de ingrediënten van de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken een rooster deze goudbruin op een houtskoolvuurtje.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de kip, de boemboe, de jerut purut, de salam, het zout, de suiker, de belimbing en de sereh toe en laat het geheel zachtjes sudderen voor 20 minuten. Voeg dan de asem en de dikke kokosmelk toe en laat het geheel nog 15 minuten sudderen totdat de kip gaar en de saus is ingedikt.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35005390