Ayam Pop Padang
gebakken kip met sambal uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 haantje
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel limoensap
400 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel zout
Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
2 sjalotjes
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het haantje in 4 delen en verwijder de huid. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de bumbu, de salam, de laos en het limoensap en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Serveer met de sambal.
Sambal:
Verhit in een pan het water en kook de lomboks, de sjalotjes en de tomaat gaar. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten fijn tot een pasta.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kimchi van komkommer
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Semur Kacang Merah - stoofschotel met rode bonen en tahu
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Oe manu
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...