logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Pop Padang
gebakken kip met sambal uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 haantje
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel limoensap
400 ml kokoswater
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel zout

Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
2 sjalotjes
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het haantje in 4 delen en verwijder de huid. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de bumbu, de salam, de laos en het limoensap en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Serveer met de sambal.

Sambal:
Verhit in een pan het water en kook de lomboks, de sjalotjes en de tomaat gaar. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten fijn tot een pasta.

Add comment

Submit

who is online

We have 124 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151486