Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Pop Padang
gebakken kip met sambal uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 haantje
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 theel limoensap
400 ml kokoswater
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel zout

Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
2 sjalotjes
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het haantje in 4 delen en verwijder de huid. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de kip, de bumbu, de salam, de laos en het limoensap en kook de kip gaar. Schep de kip uit de pan en laat uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Serveer met de sambal.

Sambal:
Verhit in een pan het water en kook de lomboks, de sjalotjes en de tomaat gaar. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten fijn tot een pasta.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420792