vissoep met tilapia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia
1 limoen, sap
1 theel zout
1500 ml water
4 groene tomaten
1 1/2 theel ebi
9 teentjes knoflook
1 theel peper
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr sawi asin / gezouten kool
1 theel vissaus
1 bosje kemangi
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de graten van de vissen en snijd het visvlees in stukken. Meng dit met het limoensap en het zout en zet apart.
Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook goudbruin en zet apart.
Snijd de tomaten in stukjes. Week de ebi eerst in wat water en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd de kool in stukjes.
Verhit in een pan het water samen met de tomaten, de ebi, de knoflook, de peper, het zout en de palmsuiker. Voeg dan de vis toe en breng aan de kook. Dan de kool en de vissaus toevoegen en kook het geheel verder gaar. Meng dan de kemangi erdoor en serveer.