Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Garih Betanak - gezouten vis met eieren in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Garih Betanak
gezouten vis met eieren in kruidige saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gezouten vis
2 eendeneieren
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 cm kunyit
450 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 rode lomboks
2 groene lomboks
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2  belimbing wuluh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes. Halveer de lomboks en rasp de kunyit.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kunyit, de lomboks, de laos en de sereh en breng aan de kook. Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel totdat de vis gaar is geworden. Dan wanneer de saus kookt één voor één de eieren toevoegen en niet roeren totdat de eieren gestold zijn. Serveer.

 

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030025