zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Gule Telor - Eieren in een pittige saus
- Kkaennip Jjim 깻잎찜 - Gestoomde gekruide perilla bladeren
- Oseng Jambal Tomat - gebakken vis met kerstomaten
- eend met waterkers en lychees
- Ojingeo twigim - gebakken inktvis met zoete aardappel
- Onde-onde
- Tumis Curni-Cumi Hitam - Zoetzuur gebakken inktvis
- Mu Op Sapparod - spare-ribs met ananas
- Godoh - Gebakken Banaan
- Pagoderijst
Garih Betanak - gezouten vis met eieren in kruidige saus


Garih Betanak
gezouten vis met eieren in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gezouten vis
2 eendeneieren
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 cm kunyit
450 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 rode lomboks
2 groene lomboks
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 belimbing wuluh
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes. Halveer de lomboks en rasp de kunyit.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kunyit, de lomboks, de laos en de sereh en breng aan de kook. Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel totdat de vis gaar is geworden. Dan wanneer de saus kookt één voor één de eieren toevoegen en niet roeren totdat de eieren gestold zijn. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.