Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Garih Betanak - gezouten vis met eieren in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Garih Betanak
gezouten vis met eieren in kruidige saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gezouten vis
2 eendeneieren
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 cm kunyit
450 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 rode lomboks
2 groene lomboks
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2  belimbing wuluh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes. Halveer de lomboks en rasp de kunyit.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kunyit, de lomboks, de laos en de sereh en breng aan de kook. Dan de vis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel totdat de vis gaar is geworden. Dan wanneer de saus kookt één voor één de eieren toevoegen en niet roeren totdat de eieren gestold zijn. Serveer.

 

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117649