zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cumu-Cumi Asin Daun Kemangi - gebakken gezouten inktvis met kemangi
- Ora aré van udang - roerei met garnalen
- Sup Ikan Nila - vissoep met tilapia
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Loempoek - lumpuk - gebakken lever
- Sup Ayam Kampung - gekruide kippensoep
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Sarabi - pannenkoeken met kokossaus
- Ayam Goreng Bumbu Empal - gebakken gekruide zoete kip
- Mangut - mangoet van rode poon
Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn


Garang Asem Tongkol
pittig gestoomde tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tonijn
1 limoen, sap
200 ml water
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
8 rode rawits
8 groene rawits
5 groene tomaten
5 belimbing wuluh
5 salam blad
5 cm lengkuas/laos
5 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in stukjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lengkuas, de jahe en de serai fijn. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de rode rawits grof. Snijd de belimbing in plakjes.
Meng de bumbu met het water, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng dan de tonijn, de rawits, de tomaten, de belimbing, de salam, de lengkuas, de jahe ende serai erdoor.
Schep het geheel in een kom/schaal en stoom het in 30 minuten gaar. Serveer.
pittig gestoomde tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tonijn
1 limoen, sap
200 ml water
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
8 rode rawits
8 groene rawits
5 groene tomaten
5 belimbing wuluh
5 salam blad
5 cm lengkuas/laos
5 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in stukjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lengkuas, de jahe en de serai fijn. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de rode rawits grof. Snijd de belimbing in plakjes.
Meng de bumbu met het water, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng dan de tonijn, de rawits, de tomaten, de belimbing, de salam, de lengkuas, de jahe ende serai erdoor.
Schep het geheel in een kom/schaal en stoom het in 30 minuten gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.