Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Garang Asem Tongkol
pittig gestoomde tonijn

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tonijn
1 limoen, sap
200 ml water
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
8 rode rawits
8 groene rawits
5 groene tomaten
5 belimbing wuluh
5 salam blad
5 cm lengkuas/laos
5 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras, witte deel

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in stukjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lengkuas, de jahe en de serai fijn. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de rode rawits grof. Snijd de belimbing in plakjes.
Meng de bumbu met het water, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng dan de tonijn, de rawits, de tomaten, de belimbing, de salam, de lengkuas, de jahe ende serai erdoor.
Schep het geheel in een kom/schaal en stoom het in 30 minuten gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025422