Garang Asem Tongkol
pittig gestoomde tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tonijn
1 limoen, sap
200 ml water
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
8 rode rawits
8 groene rawits
5 groene tomaten
5 belimbing wuluh
5 salam blad
5 cm lengkuas/laos
5 cm jahe
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in stukjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lengkuas, de jahe en de serai fijn. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de rode rawits grof. Snijd de belimbing in plakjes.
Meng de bumbu met het water, het zout, de palmsuiker en de peper. Meng dan de tonijn, de rawits, de tomaten, de belimbing, de salam, de lengkuas, de jahe ende serai erdoor.
Schep het geheel in een kom/schaal en stoom het in 30 minuten gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper
- Be celeng base Bali - varkensvlees
- Be Siap Base Kalas 2 - balinese gekruide kip
- Becek Tulungagung Daging Sapi - in gekruide kokosmelk gestoofd rundvlees
- Be Sampi Base Manis - Rundvlees in zoete kecapsaus
- Daging soun kuah kecap - gestoofd rundvlees met soun en tahu
- Sambal Goreng Remploh Ayam - hete kippenmaagjes
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...