Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Jukut Liklik - Rundvlees met kokos en groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jukut Liklik
Rundvlees met kokos en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sukadelappen
100 gr verse kokos
150 gr bruine bonen
500 ml water
zout naar smaak
200 gr katuk blad (Sauropus androgynus blad)
3 salam blad

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en rasp de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daaran het vlees en de bonen aan toe en laat dit tenmiste 80 minuten sudderen. Dan het katukblad, de kokos, het zout, de boemboe en de salam toevoegen en het geheel nog 10-15 minuten zachtjes verder laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 257 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906762