Rundvlees met kokos en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sukadelappen
100 gr verse kokos
150 gr bruine bonen
500 ml water
zout naar smaak
200 gr katuk blad (Sauropus androgynus blad)
3 salam blad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en rasp de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daaran het vlees en de bonen aan toe en laat dit tenmiste 80 minuten sudderen. Dan het katukblad, de kokos, het zout, de boemboe en de salam toevoegen en het geheel nog 10-15 minuten zachtjes verder laten sudderen.
ingrediënten:
200 gr sukadelappen
100 gr verse kokos
150 gr bruine bonen
500 ml water
zout naar smaak
200 gr katuk blad (Sauropus androgynus blad)
3 salam blad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en rasp de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daaran het vlees en de bonen aan toe en laat dit tenmiste 80 minuten sudderen. Dan het katukblad, de kokos, het zout, de boemboe en de salam toevoegen en het geheel nog 10-15 minuten zachtjes verder laten sudderen.