zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Hobak Mandu - dumplings met courgette
- Acar ketimoen - atjar van komkommer
- Iga bakar madu lemon - gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Soto Kambing - lamsvleessoep
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
Jukut Liklik - Rundvlees met kokos en groenten


Jukut Liklik
Rundvlees met kokos en groenten
Rundvlees met kokos en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sukadelappen
100 gr verse kokos
150 gr bruine bonen
500 ml water
zout naar smaak
200 gr katuk blad (Sauropus androgynus blad)
3 salam blad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en rasp de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daaran het vlees en de bonen aan toe en laat dit tenmiste 80 minuten sudderen. Dan het katukblad, de kokos, het zout, de boemboe en de salam toevoegen en het geheel nog 10-15 minuten zachtjes verder laten sudderen.
ingrediënten:
200 gr sukadelappen
100 gr verse kokos
150 gr bruine bonen
500 ml water
zout naar smaak
200 gr katuk blad (Sauropus androgynus blad)
3 salam blad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
7 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en rasp de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg daaran het vlees en de bonen aan toe en laat dit tenmiste 80 minuten sudderen. Dan het katukblad, de kokos, het zout, de boemboe en de salam toevoegen en het geheel nog 10-15 minuten zachtjes verder laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.