Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Kelia - geroosterde kip in kruidige kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kelia
geroosterde kip in kruidige kokosmelksaus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
100 ml dikke kokosmelk (santen kental)
2 theel asem
4 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 theel zwarte peper
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
8 cm jahe/gember
6 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel kencur
1 theel palmsuiker
2 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel  terasi/trasi
3 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water en smeer hiermee de kip in. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje gaar en snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de bumbu voor 3 minuten, voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en de kip toe en laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 186 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936414