Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Kecap Pedas - Kip in pittige zoete kecapsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kecap Pedas
Kip in pittige zoete kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
400 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
5 kemiri noten
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
 
Taburan:
garnering
1 rode lombok
1 groene lombok
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de voor de garnering de lomboks in schuin gesneden repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze bruin. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en stoof het afgesloten voor 15 minuten totdat de kip gaar is geworden. Voeg de helft van de garnering toe en bak het geheel verder totdat de saus is ingedikt. Strooi het overige deel van de garnering erover en serveer.
 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420894