Ayam Kecap Pedas
Kip in pittige zoete kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
400 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
5 kemiri noten
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
Taburan:
garnering
1 rode lombok
1 groene lombok
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de voor de garnering de lomboks in schuin gesneden repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze bruin. Dan de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en stoof het afgesloten voor 15 minuten totdat de kip gaar is geworden. Voeg de helft van de garnering toe en bak het geheel verder totdat de saus is ingedikt. Strooi het overige deel van de garnering erover en serveer.