Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Kecap Padang
gebakken kip met gekruide kecap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
300 ml water
3 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 ui
3 rode lomboks
5 rode rawits
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de ui, de lomboks enm de rawits in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip en de bumbu en kook totdat het vocht gehalveerd is. Schep de kip uit de pan. Verhit in een pan wat olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan wat olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de ui, de lomboks en de rawits voor 4 minuten. Voeg dan de kip, de kecap, de peper, de palmsuiker en het zout toe en bak al roerend totdat het vocht geabsorbeerd is. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083941