Ayam Kecap Padang
gebakken kip met gekruide kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippendijen
300 ml water
3 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 ui
3 rode lomboks
5 rode rawits
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de ui, de lomboks enm de rawits in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de kip en de bumbu en kook totdat het vocht gehalveerd is. Schep de kip uit de pan. Verhit in een pan wat olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan wat olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de ui, de lomboks en de rawits voor 4 minuten. Voeg dan de kip, de kecap, de peper, de palmsuiker en het zout toe en bak al roerend totdat het vocht geabsorbeerd is. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lembaren - gekookte kip in een kruidige saus
- Ayam Raci Cili Padi - Molukse gekruide kip
- Telor asin - zoute eieren
- Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe
- Krengsengan Ayam - pittig stoofpotje van kip
- Sambal Soto Betawi
- Ayam goreng pop - Gefrituurde kip uit sumatra
- Pecil Ayam 3 - reepjes kip in saus
- Asinan
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...