logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Kecap Masak Pedas
gebakken kip in een pittige zoete saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
1 theel zout
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode rawits
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 eetl oestersaus
3 eetl kecap manis
1 eetl saus tomat
1/2 eetl kecap asin
1.4 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de sjalotjes, de rawits en de keriting in dunne plakjes. Hak de knoflook zeer fijn.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en korkant. Schep de kip uit de pan en laat het uitlekken.
Verhit in een pan 2 eetl van de gebruikte olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de rawits en de keriting toe en meng goed. Dan de kip toevoegen samen met de oestersaus, de kecaps, de saus tomat, de peper, het zout en de palmsuiker en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer

Add comment

Submit

who is online

We have 61 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160445