zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Pasteitjes
- Ojinguh bokkeum - pittige roergebakte inktvis
- Sayur bening - Sajoer van Indische spinazie en maïs
- Telor asin - zoute eieren
- Kongjang, kongjorim - sojabonen (banchan)
- Koyabu - Gestoomde kokosballetjes
- Gra-doo Mu Tod Gartiem - gebakken spare-ribs met knoflook
- Gungjungddeokbokki - Rijstcake met groente en rundvlees
- Pekingeend
- Paad Fak Thong Sei Kai - gebakken pompoen met ei
Asam-Asam Iga - spareribs in een pittige frisse saus


Asam-Asam Iga
spareribs in een pittige frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderibben
1000 ml water
25 rode rawits
3 cm jahe
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
3 belimbing sayur
1 lente-ui
4 groene tomaten
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribben in stukken. Snijd de belimbing in plakjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de ribben, de jahe, de salam, de serai en de laos en kook de ribben half gaar.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook het zachtjes verder totdat de ribben gaar zijn geworden. Serveer.
tip: je kan ook een hoge druk pan gebruiken. De eerste stap instellen op 20 minuten en daarna normaal verder koken.
spareribs in een pittige frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderibben
1000 ml water
25 rode rawits
3 cm jahe
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
3 belimbing sayur
1 lente-ui
4 groene tomaten
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribben in stukken. Snijd de belimbing in plakjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de ribben, de jahe, de salam, de serai en de laos en kook de ribben half gaar.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook het zachtjes verder totdat de ribben gaar zijn geworden. Serveer.
tip: je kan ook een hoge druk pan gebruiken. De eerste stap instellen op 20 minuten en daarna normaal verder koken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.