Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Asam-Asam Iga - spareribs in een pittige frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam-Asam Iga
spareribs in een pittige frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderibben
1000 ml water
25 rode rawits
3 cm jahe
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
3 belimbing sayur
1 lente-ui
4 groene tomaten
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ribben in stukken. Snijd de belimbing in plakjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de ribben, de jahe, de salam, de serai en de laos en kook de ribben half gaar.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook het zachtjes verder totdat de ribben gaar zijn geworden. Serveer.

tip: je kan ook een hoge druk pan gebruiken. De eerste stap instellen op 20 minuten en daarna normaal verder koken.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261698