gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees, platte bil
1000 ml water
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
2 theel zout
3 asam kandis
2 cm lengkuas/laos
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode lomboks
3 kemiri noten
3 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 7 minuten.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, het zout, de asam kandis en de laos en breng aan de kook.
Dan op laag vuur verder zachtjes koken totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.