zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rawon Daging
- Foo yong hay - omelet met krab
- Yum Tawai - gemengede groenten met saus
- Pla Samlee Dad Deow - Gebakken vis met mangosalade
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Pad mee korat ped - Bami Korat wijze
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Kho Phat - gebakken rijst
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
Asam Padeh Gadang - gestoofd gekruid rundvlees uit Padang


Asam Padeh Gadang
gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees, platte bil
1000 ml water
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
2 theel zout
3 asam kandis
2 cm lengkuas/laos
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode lomboks
3 kemiri noten
3 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 7 minuten.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, het zout, de asam kandis en de laos en breng aan de kook.
Dan op laag vuur verder zachtjes koken totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees, platte bil
1000 ml water
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
2 theel zout
3 asam kandis
2 cm lengkuas/laos
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode lomboks
3 kemiri noten
3 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 7 minuten.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut, de salam, het zout, de asam kandis en de laos en breng aan de kook.
Dan op laag vuur verder zachtjes koken totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.