Asam Padeh Daging
pittig gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr platte bil / silverside
2000 ml water
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
8 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
20 rode lomboks
10 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
4 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu , de jeruk purut, de serai en het kunyit blad en breng het aan de kook.
Dan op laag vuur het vlees gaar stoven. Voeg dan de asam kandis toe en kook totdat de saus is ingedikt.
Schep het vlees uit de pan en snijd het in plakken. Schep de saus erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Krupuk Ikan Kemplang - kroepoek gemaakt van visdeeg
- Beoseot Gangjeong -버섯강정 - zoet gebakken paddenstoelen
- Semur Tahu Tempe - kruidig stoofpotje van tahu en tempe
- Khao Niaw Sod Sei - gevulde kleefrijstballetjes
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Lobak Sambal Cuka - sambal van lobaks/rettich
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...