banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pecil - Groenten en tahu met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pecil
Groenten en tahu met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr taugé
175 gr kousenband
160 gr kangkung (anders spinazie)
1/4 blok tahu/tofu
olie

Taburan:
garnering:
emping of krupuk
3 eetl. ketjap manis

Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rawits
2,5, cm kencur
150 gr rauwe pinda's
1 theel, trasi bakar
1 theel, petis
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
3 limoenen (sap)
150 ml water
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Was de groenten en snijd de kouseband in stukjes en de kangkung in reepjes (of anders de spinazie grof) Blancheer de groenten apart totdat ze beetgaar zijn. Snijd de tahu/tof in kleine dobbelsteentjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en bak deze in een wadjan/wok goudbruin, evenals de tahu en de pinda's. Laat alles uitlekken.
Wrijf de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng dit aan met het water en het limoensap. Gebruik slechts de helft van de gebakken sjalotten.
Meng de groenten met de saus en de tahu en bestrooi dit met de ketjap, de sjalotten en de emping/krupuk.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39544596