Pecelan
gemengde groenten met pindasaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr kouseband
100 gr tauge
100 gr bajem (spinazie)
zout naar smaak
peper naar smaak
2 eetl kecap manis
water
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
2 eetl gehakte pinda's
Bahan-bahan saus:
ingredienten saus:
250 gr pinda's
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
2 cm kencur
2 eetl kecap manis
2 eetl palmsuiker
zout naar smaak
250 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Verhit in een pan het water en blancheer de groenten. Giet af en koel het direct in koud water. Meng de groenten met de peper, het zout en de kecap in een kom en garneer het met de bawang goreng en de gehakte pinda's. Giet er de saus over en serveer.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta en meng het water erdoor totdat de saus gevormd is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bumbu Hijau Ayam Banda - pittig gebakken kip met groene peper
- Sayur djalang Riouw - aubergine met spek
- Babi Masak Kucai - varkensvlees in een gekruide saus
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
- Winko Babat
- Sai Grok - thaise barbeque worst
- Rajungan Bumbu Lada Hitam - krab in zwarte pepersaus
- Tahu tempé kerrie
- Asam Laksa - Laksa met vis in een licht zurige bouillon
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...