gemengde groenten met pindasaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
100 gr kouseband
100 gr tauge
100 gr bajem (spinazie)
zout naar smaak
peper naar smaak
2 eetl kecap manis
water
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
2 eetl gehakte pinda's
Bahan-bahan saus:
ingredienten saus:
250 gr pinda's
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
2 cm kencur
2 eetl kecap manis
2 eetl palmsuiker
zout naar smaak
250 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Verhit in een pan het water en blancheer de groenten. Giet af en koel het direct in koud water. Meng de groenten met de peper, het zout en de kecap in een kom en garneer het met de bawang goreng en de gehakte pinda's. Giet er de saus over en serveer.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta en meng het water erdoor totdat de saus gevormd is.