Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Besengek

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Ayam Besengek

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 lomboks
1 serehstengel, gekneusd
1 theel asem
2 eetl olie
1 theel zout
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
200 ml water

Haluskan:
boemboe:
5 cm kunyit (kurkuma)
1 theel ketumbar
2 cm stukje laos
1 theel trassie
3 kemiries

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de sereh, de boemboe en de asem voor 3 minuten. Voeg vervolgens de kip en het water toe en stoof de kip voor 50 minuten. Dan de kokosmelk en de palmsukker toevoegen en nog 15 minuten laten stoven
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 28 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932323