banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gai Sate - Thaise kipsate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gai Sate
Thaise kipsate

Ingrediënten:
400 gr kipgilet
100 ml Kokosmelk
1 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
satestokjes

Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en marineer dit met de curry pasta, het zout, de kecap en de peper voor tenminste 30 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en roosterde deze boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.

Serveer daarbij / er over pindasaus of zurige pittige saus

Pindasaus
ingrediënten:
200 gr ongezouten pinda's
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl kecap manis
150 ml water

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, uitgezonderd het water, tot een gladde massa. Meng dan het water erdoor en voeg het toe aan een pan. Verhit de pan en kook het geheel zachtjes totdat de saus bruin is geworden en ingedikt.


Zurige pittige saus
ingrediënten:
50 ml water
50 ml azijn
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
3 rawits/bird's eye chillies
100 gr komkommer
2 koriander takjes

bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de azijn, de palmsuiker en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Snijd de komkommer, de rawits en de koriander fijn en schep dit door de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39544114