Thaise kipsate
Ingrediënten:
400 gr kipgilet
100 ml Kokosmelk
1 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
satestokjes
Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en marineer dit met de curry pasta, het zout, de kecap en de peper voor tenminste 30 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en roosterde deze boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.
Serveer daarbij / er over pindasaus of zurige pittige saus
Pindasaus
ingrediënten:
200 gr ongezouten pinda's
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl kecap manis
150 ml water
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, uitgezonderd het water, tot een gladde massa. Meng dan het water erdoor en voeg het toe aan een pan. Verhit de pan en kook het geheel zachtjes totdat de saus bruin is geworden en ingedikt.
Zurige pittige saus
ingrediënten:
50 ml water
50 ml azijn
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
3 rawits/bird's eye chillies
100 gr komkommer
2 koriander takjes
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de azijn, de palmsuiker en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Snijd de komkommer, de rawits en de koriander fijn en schep dit door de saus.