banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gai Sate - Thaise kipsate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gai Sate
Thaise kipsate

Ingrediënten:
400 gr kipgilet
100 ml Kokosmelk
1 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
satestokjes

Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en marineer dit met de curry pasta, het zout, de kecap en de peper voor tenminste 30 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en roosterde deze boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.

Serveer daarbij / er over pindasaus of zurige pittige saus

Pindasaus
ingrediënten:
200 gr ongezouten pinda's
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl kecap manis
150 ml water

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, uitgezonderd het water, tot een gladde massa. Meng dan het water erdoor en voeg het toe aan een pan. Verhit de pan en kook het geheel zachtjes totdat de saus bruin is geworden en ingedikt.


Zurige pittige saus
ingrediënten:
50 ml water
50 ml azijn
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
3 rawits/bird's eye chillies
100 gr komkommer
2 koriander takjes

bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de azijn, de palmsuiker en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Snijd de komkommer, de rawits en de koriander fijn en schep dit door de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40568788