Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gai Sate - Thaise kipsate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Sate
Thaise kipsate

Ingrediënten:
400 gr kipgilet
100 ml Kokosmelk
1 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
satestokjes

Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en marineer dit met de curry pasta, het zout, de kecap en de peper voor tenminste 30 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en roosterde deze boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.

Serveer daarbij / er over pindasaus of zurige pittige saus

Pindasaus
ingrediënten:
200 gr ongezouten pinda's
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl kecap manis
150 ml water

bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, uitgezonderd het water, tot een gladde massa. Meng dan het water erdoor en voeg het toe aan een pan. Verhit de pan en kook het geheel zachtjes totdat de saus bruin is geworden en ingedikt.


Zurige pittige saus
ingrediënten:
50 ml water
50 ml azijn
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
3 rawits/bird's eye chillies
100 gr komkommer
2 koriander takjes

bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de azijn, de palmsuiker en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Snijd de komkommer, de rawits en de koriander fijn en schep dit door de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41181872