zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
- Achara
- Daging bumbu Bali 2 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Lelawar Ayam - kip met kool
- Sambal goreng peparutan iwak - Sambal goreng van hom en kuit
Gai Sate - Thaise kipsate


Gai Sate
Thaise kipsate
Ingrediënten:
400 gr kipgilet
100 ml Kokosmelk
1 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
satestokjes
Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en marineer dit met de curry pasta, het zout, de kecap en de peper voor tenminste 30 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en roosterde deze boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.
Serveer daarbij / er over pindasaus of zurige pittige saus
Pindasaus
ingrediënten:
200 gr ongezouten pinda's
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl kecap manis
150 ml water
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, uitgezonderd het water, tot een gladde massa. Meng dan het water erdoor en voeg het toe aan een pan. Verhit de pan en kook het geheel zachtjes totdat de saus bruin is geworden en ingedikt.
Zurige pittige saus
ingrediënten:
50 ml water
50 ml azijn
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
3 rawits/bird's eye chillies
100 gr komkommer
2 koriander takjes
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de azijn, de palmsuiker en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Snijd de komkommer, de rawits en de koriander fijn en schep dit door de saus.
Thaise kipsate
Ingrediënten:
400 gr kipgilet
100 ml Kokosmelk
1 eetl gele curry pasta (zie recept)
1 theel zout
2 eetl lichte sojasaus
1 theel zwarte peper
satestokjes
Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes en marineer dit met de curry pasta, het zout, de kecap en de peper voor tenminste 30 minuten. Rijg de kip aan de stokjes en roosterde deze boven een houtskoolvuurtje langzaam goudbruin en gaar.
Serveer daarbij / er over pindasaus of zurige pittige saus
Pindasaus
ingrediënten:
200 gr ongezouten pinda's
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
1 eetl saus sambal (zie recept)
1 eetl kecap manis
150 ml water
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten, uitgezonderd het water, tot een gladde massa. Meng dan het water erdoor en voeg het toe aan een pan. Verhit de pan en kook het geheel zachtjes totdat de saus bruin is geworden en ingedikt.
Zurige pittige saus
ingrediënten:
50 ml water
50 ml azijn
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
3 rawits/bird's eye chillies
100 gr komkommer
2 koriander takjes
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de azijn, de palmsuiker en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Snijd de komkommer, de rawits en de koriander fijn en schep dit door de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.