Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tahu Tumis Dengan Tauge - gestoofde tauge met garnalen, vlees en tahu

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tahu Tumis Dengan Tauge
gestoofde tauge met garnalen, vlees en tahu
bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr. taugé
3 eetl. olie
1 blok tahu/tofu
olie
100 gr varkensvlees
4 sjalotten
200 ml water
150 gr. garnalen
zout naar smaak
2 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. trassie

Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
1 rode rawit
3 cm laos
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu lichbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten, de salam en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, het vlees en het water toe en stoof dit voor 15 minuten. Voeg dan de tauge, het zout, de garnalen en de tau toe en stoof dit verder voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. De tauge moet wel knapperig blijven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252010