zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
- Humba - Buikspek met kruidige saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tahu kuning - geel gestoofde tahu
- Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
Tahu Tumis Dengan Tauge - gestoofde tauge met garnalen, vlees en tahu


Tahu Tumis Dengan Tauge
gestoofde tauge met garnalen, vlees en tahu
gestoofde tauge met garnalen, vlees en tahu
bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr. taugé
3 eetl. olie
1 blok tahu/tofu
olie
100 gr varkensvlees
4 sjalotten
200 ml water
150 gr. garnalen
zout naar smaak
2 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. trassie
Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
1 rode rawit
3 cm laos
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu lichbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten, de salam en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, het vlees en het water toe en stoof dit voor 15 minuten. Voeg dan de tauge, het zout, de garnalen en de tau toe en stoof dit verder voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. De tauge moet wel knapperig blijven.
ingrediënten:
200 gr. taugé
3 eetl. olie
1 blok tahu/tofu
olie
100 gr varkensvlees
4 sjalotten
200 ml water
150 gr. garnalen
zout naar smaak
2 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. trassie
Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
1 rode rawit
3 cm laos
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu lichbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten, de salam en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de trassi, het vlees en het water toe en stoof dit voor 15 minuten. Voeg dan de tauge, het zout, de garnalen en de tau toe en stoof dit verder voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen. De tauge moet wel knapperig blijven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.