zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Acar Taugé - atjar van tauge
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Ikan goreng 2
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
- Sambal Tempe Mercon - zeer pittig gebakken tempe
- Babi Tomat
Srikaya Tabu Kuning - gevulde gestoomde pompoen


Srikaya Tabu Kuning
gevulde gestoomde pompoen
gevulde gestoomde pompoen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 gele pompoen van 1500 gr (tabu kuning)
6 grote eieren
200 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
50 gr suiker
1/4 theel, nootmuskaat
1/4 theel, anijszaad
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Benodigheden:
1 grote stoompan
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd een kap van de pompoen af en verwijder de pitten. Stoom vervolgens de pompoen voor 15 minuten in een stoompan met de open kant naar beneden.
Klop de eiren los samen met de beide suikers en voeg vervolgens de anijs, de kokosmelk, de nootmuskaat en het zout toe. Giet het mengsel in dekompoen en zet de kap weer terug en plaats de pompoen weer in de stoompan en stoom de pompoen in 60 minuten gaar.
ingrediënten:
1 gele pompoen van 1500 gr (tabu kuning)
6 grote eieren
200 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
50 gr suiker
1/4 theel, nootmuskaat
1/4 theel, anijszaad
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Benodigheden:
1 grote stoompan
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd een kap van de pompoen af en verwijder de pitten. Stoom vervolgens de pompoen voor 15 minuten in een stoompan met de open kant naar beneden.
Klop de eiren los samen met de beide suikers en voeg vervolgens de anijs, de kokosmelk, de nootmuskaat en het zout toe. Giet het mengsel in dekompoen en zet de kap weer terug en plaats de pompoen weer in de stoompan en stoom de pompoen in 60 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.