Dendeng Ragi
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 sjalotten
1 rode lombok
200 gr gerapste kokos
6 eetl olie
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 eetl asem
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
1 theel zout
1 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 30 minuten. Snijd het vlees daarna in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd de sjalotten en de lombok fijn. Wrijf het vlees in met 1 portie van de boemboe. Meng de andere portie met de sjalotten, de lombok en de kokos.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 15 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit totdat het vlees gaar is en de kokos bruin geworden is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Koa Powd Tod - Maiskoekjes
- Sayur bayem jagung - spinaziesoep met jonge maïs
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Sambal goreng Ati
- Kentang goreng tolol - gebakken vlees aardappelen
- Pallu sanroh - gestoofde kip in kokosmelk met limoensap
- Sayur asem - tamarindesoep
- Aduk-Aduk Tegal - pittige gebakken tempe met ei
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...