banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 23 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Oseng Mercon Ati Ampela
pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenharten
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 groene tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl asamwater
water
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de harten gaar. Snijd deze daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de harten toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het water en het asamwater toevoegen en meng alles goed. Kook/bak het daarna verder gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335580