pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenharten
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 groene tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl asamwater
water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de harten gaar. Snijd deze daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de harten toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het water en het asamwater toevoegen en meng alles goed. Kook/bak het daarna verder gaar.