Oseng Mercon Ati Ampela
pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenharten
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 groene tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl asamwater
water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de harten gaar. Snijd deze daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de harten toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het water en het asamwater toevoegen en meng alles goed. Kook/bak het daarna verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Serundeng 1 - gebakken kokos met pinda's
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Mu Doenjang Guk 무된장국 - soep van radijs met doenjang
- Rujak (Mi) Juhi - bami met pindasaus
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...