logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Oseng Mercon Ati Ampela
pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenharten
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
2 groene tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl asamwater
water
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
15 rode rawits
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de harten gaar. Snijd deze daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht. Dan de harten toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het water en het asamwater toevoegen en meng alles goed. Kook/bak het daarna verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 183 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139960