Oseng-Oseng Ati Ampela
kruidig gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
7 spiermagen, gekookt
4 teentjes knoflook
6 sjalotjes
3 rode lomboks
2 groene lomboks
5 groene rawits
1 salam blad
1 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
1 takjes selderij
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de spiermagen in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen en de rawits fijn. Snijd de selderij in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de rawits, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de spiermagen toe en meng goed.
Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en meng goed en kook totdat het vocht indikt. Meng dan de selderij erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Isi dadar Bandung
- Pallu basa - Gestoofd rundvlees
- Ritjah rodoh
- Panggang Belanga - geroosterd gekruid rundvlees
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Kembu paria - Gevulde bitterkomkommer
- Ayam Kuah Hitam - gebakken kip in een zoete donkere saus
- Serombotan - gekruide groenten
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...