Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Ragi
gekruid rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 sjalotten
1 rode lombok
200 gr gerapste kokos
6 eetl olie
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 eetl asem
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
1 theel zout
1 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 30 minuten. Snijd het vlees daarna in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd de sjalotten en de lombok fijn. Wrijf het vlees in met 1 portie van de boemboe. Meng de andere portie met de sjalotten, de lombok en de kokos. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 15 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit totdat het vlees gaar is en de kokos bruin geworden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261806