zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Nakjibokum 낙지볶음 - geroerbakte zeer pittige inktvis
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Bacem Daging Gurih - drooggestoofd gekruid rundvlees
- Annatto olie
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Kelia hati - curry van lever met aardappelen uit Jambi
- Gulai Gajebo - stoofpotje van rundvlees
- Tung Tong 2 - gouden geldzakjes
Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos


Dendeng Ragi
gekruid rundvlees met kokos
gekruid rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 sjalotten
1 rode lombok
200 gr gerapste kokos
6 eetl olie
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 eetl asem
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
1 theel zout
1 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 30 minuten. Snijd het vlees daarna in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd de sjalotten en de lombok fijn. Wrijf het vlees in met 1 portie van de boemboe. Meng de andere portie met de sjalotten, de lombok en de kokos. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 15 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit totdat het vlees gaar is en de kokos bruin geworden is.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 sjalotten
1 rode lombok
200 gr gerapste kokos
6 eetl olie
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
1 eetl asem
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
1 theel zout
1 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook hierin het vlees voor 30 minuten. Snijd het vlees daarna in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en verdeel dit in 2 porties. Snijd de sjalotten en de lombok fijn. Wrijf het vlees in met 1 portie van de boemboe. Meng de andere portie met de sjalotten, de lombok en de kokos. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 15 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit totdat het vlees gaar is en de kokos bruin geworden is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.