1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Dendeng Ragi
zoet rundvlees met gerapste kokos

Bahan-Bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel ketumbar
3 eetl palmsuiker
1 theel asem
1 theel zout
250 gr gerapste kokos (1 verse kokosnoot)
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
5 eetl palmsuiker
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1 theel asem
6 teentjes knoflook
5 sjalotten
4 cm laos

Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en sla deze reepjes mals. Meng de eetl palmsuiker met de ketumbar. Verhit een wok en voeg het vlees toe. Laat het vlees zachtjes sudderen totdat al het vocht is verdampt en het vlees zacht is geworden.
Rooster de ketumbar droog in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, de asem, het zout, de kokos, de salam en de sereh toe en laat het geheel zachtjes sudderen. Voeg de palmsuiker en het vlees toe nadat de kokos bruin is geworden en laat het geheel zachtjes verder sudderen totdat het vocht is verdampt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645488