banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Dendeng Ragi 2 zoet rundvlees met gerapste kokos

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Dendeng Ragi
zoet rundvlees met gerapste kokos

Bahan-Bahan;
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel ketumbar
3 eetl palmsuiker
1 theel asem
1 theel zout
250 gr gerapste kokos (1 verse kokosnoot)
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
5 eetl palmsuiker
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1 theel asem
6 teentjes knoflook
5 sjalotten
4 cm laos

Cara membuat;
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en sla deze reepjes mals. Meng de eetl palmsuiker met de ketumbar. Verhit een wok en voeg het vlees toe. Laat het vlees zachtjes sudderen totdat al het vocht is verdampt en het vlees zacht is geworden.
Rooster de ketumbar droog in een koekepan en wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de boemboe, de asem, het zout, de kokos, de salam en de sereh toe en laat het geheel zachtjes sudderen. Voeg de palmsuiker en het vlees toe nadat de kokos bruin is geworden en laat het geheel zachtjes verder sudderen totdat het vocht is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39057114