soep met garnalenballen
Benodigdheden:
250 gr verse garnalen
2 teentjes knoflook
1 korianderwortel
1/2 theel zout
1 theel witte peper
1 licht geklutst ei
2 theel rijstemeel
6 gedroogde zwarte paddestoelen
50 gr tahu/tofu
2 lente-uitjes
1500 ml kippenbouillon
2 theel vissaus (nam pla)
versgehakte korianderbladeren
Bereiding:
Pel de garnalen en wrijf of maal deze fijn. Kneus daarna de knoflook en de korianderwortel. Meng de knoflook en de korianderwortel met de garnalen, het zout, de peper, het ei en het meel in een kom. Vorm van het mengsel balletjes
Week de paddestoelen voor 45 minuten in warm water. Snijd de stammen van de paddestoelen af en snijd de hoedjes in kleine stukjes. Snijd vervolgens de tahu/tofu in plakken en de lente-ui in reepjes.
Breng de bouillon met de balletjes en de vissaus aan de kook in een pan en laat dit 30 minuten sudderen. Voeg dan de tahu en de lente-ui toe en laat dit nog 2 minuten sudderen. Garneer het met versgehakte korianderbladeren.
250 gr verse garnalen
2 teentjes knoflook
1 korianderwortel
1/2 theel zout
1 theel witte peper
1 licht geklutst ei
2 theel rijstemeel
6 gedroogde zwarte paddestoelen
50 gr tahu/tofu
2 lente-uitjes
1500 ml kippenbouillon
2 theel vissaus (nam pla)
versgehakte korianderbladeren
Bereiding:
Pel de garnalen en wrijf of maal deze fijn. Kneus daarna de knoflook en de korianderwortel. Meng de knoflook en de korianderwortel met de garnalen, het zout, de peper, het ei en het meel in een kom. Vorm van het mengsel balletjes
Week de paddestoelen voor 45 minuten in warm water. Snijd de stammen van de paddestoelen af en snijd de hoedjes in kleine stukjes. Snijd vervolgens de tahu/tofu in plakken en de lente-ui in reepjes.
Breng de bouillon met de balletjes en de vissaus aan de kook in een pan en laat dit 30 minuten sudderen. Voeg dan de tahu en de lente-ui toe en laat dit nog 2 minuten sudderen. Garneer het met versgehakte korianderbladeren.