Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tom Chin Goong - soep met garnalenballen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tom Chin Goong
soep met garnalenballen
Benodigdheden:
250 gr verse garnalen
2 teentjes knoflook
1 korianderwortel
1/2 theel zout
1 theel witte peper
1 licht geklutst ei
2 theel rijstemeel
6 gedroogde zwarte paddestoelen
50 gr tahu/tofu
2 lente-uitjes
1500 ml kippenbouillon
2 theel vissaus (nam pla)
versgehakte korianderbladeren

Bereiding:
Pel de garnalen en wrijf of maal deze fijn. Kneus daarna de knoflook en de korianderwortel. Meng de knoflook en de korianderwortel met de garnalen, het zout, de peper, het ei en het meel in een kom. Vorm van het mengsel balletjes
Week de paddestoelen voor 45 minuten in warm water. Snijd de stammen van de paddestoelen af en snijd de hoedjes in kleine stukjes. Snijd vervolgens de tahu/tofu in plakken en de lente-ui in reepjes.
Breng de bouillon met de balletjes en de vissaus aan de kook in een pan en laat dit 30 minuten sudderen. Voeg dan de tahu en de lente-ui toe en laat dit nog 2 minuten sudderen. Garneer het met versgehakte korianderbladeren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264891