logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tom Chin Goong
soep met garnalenballen
Benodigdheden:
250 gr verse garnalen
2 teentjes knoflook
1 korianderwortel
1/2 theel zout
1 theel witte peper
1 licht geklutst ei
2 theel rijstemeel
6 gedroogde zwarte paddestoelen
50 gr tahu/tofu
2 lente-uitjes
1500 ml kippenbouillon
2 theel vissaus (nam pla)
versgehakte korianderbladeren

Bereiding:
Pel de garnalen en wrijf of maal deze fijn. Kneus daarna de knoflook en de korianderwortel. Meng de knoflook en de korianderwortel met de garnalen, het zout, de peper, het ei en het meel in een kom. Vorm van het mengsel balletjes
Week de paddestoelen voor 45 minuten in warm water. Snijd de stammen van de paddestoelen af en snijd de hoedjes in kleine stukjes. Snijd vervolgens de tahu/tofu in plakken en de lente-ui in reepjes.
Breng de bouillon met de balletjes en de vissaus aan de kook in een pan en laat dit 30 minuten sudderen. Voeg dan de tahu en de lente-ui toe en laat dit nog 2 minuten sudderen. Garneer het met versgehakte korianderbladeren.

Add comment

Submit

who is online

We have 202 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492