Yam Talay
salade van pittige zeevruchten
Ingrediënten:
150 gr krab
150 gr inktvis
50 gr mosselen
50 gr visfilet
100 gr garnalen / gamba's
4 eetl nam pla (vissaus)
5 eetl limoensap
10 rode rawits
10 groene rawits
1 theel gemsolten palmsuiker
3 serehstengels
2 sjalotten
1 tomaat
20 gr chinese selderij
4 lente-uitjes
water
Bereiding:
Verhit in een wok het water en blancheer de zeevruchten kort totdat deze gaar zijn. Laat het daarna uitlekken en meng deze door elkaar. Snijd de rawits fijn en snijd alleen het witte deel van de sereh fijn. Snijd de lent-ui in 3 cm lange stukjes. Hak de selderij grof en snijd de sjalotten in dunne plakjes evenals de tomaat
Meng de nam pla, het limoensap, de palmsuiker en de rawits door elkaar en meng dit door de zeevruchten. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng dit alles goed door elkaar en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- Dadar Telor Bawang
- Gulai Masam Udang Gala - Garnalen in een pittig wat zurige curry
- Ayam Bakar Bumbu Bawang - gebakken kip met ui
- Samgyetang - kippensoep met ginseng
- Acar kedondong - Zoetzuur van ambarella
- Udang Pedas Manis - garnalen in pittige en zoete saus
- Gudeg nangka - nangka met kip
- Sambal goreng tahu en taugé
- Balado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!