in gekruide kokosmelk gestoofde jengkol
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr jengkol
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr geraspte kokos, geroosterd
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
water
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 kemiri noten, geroosterd
1 eetl zout
2 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de jengkol en kook deze voor 60 minuten en schil daarna de jengkol. Voeg het weer toe aan het water en kook deze daarna zacht. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, de salam, de serai, de palmsuiker, de asamwater en de jengkol en kook deze gaar.
Voeg dan de geraspte kokos toe en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.