Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 15 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Rendang Jengkol - in gekruide kokosmelk gestoofde jengkol

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rendang Jengkol
in gekruide kokosmelk gestoofde jengkol

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr jengkol
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr geraspte kokos, geroosterd
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
water

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 kemiri noten, geroosterd
1 eetl zout
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de jengkol en kook deze voor 60 minuten en schil daarna de jengkol. Voeg het weer toe aan het water en kook deze daarna zacht. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, de salam, de serai, de palmsuiker, de asamwater en de jengkol en kook deze gaar.
Voeg dan de geraspte kokos toe en kook totdat de olie vrijkomt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41443044